• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ПРОЕКТИРАНЕ

SIEMENS Femap с NX Nastran

Резултат с изображение за siemens nx nastran

SIEMENS Femap е мощен FEM/FEA софтуер, използван от водещите световни инженерни организации и консултанти за моделиране, анализ и оптимизиране на сложни продукти, системи и процеси, включително спътници, самолети, автомобилни превозни средства, морски съдове и технологично оборудване. 

FEMAP работи самостоятелно FEM/FEA приложение, съвместно с NX или напълно интегрирано със Solid Edge. FEMAP създава симулационни модели от крайни елемент за анализ на сложни инженерни продукти и системи, и визуализира резултатите от решенията им, осигурявайки достоверност на резултатите, съизмерима с тази при реални физически тестове. 

 Femap се обляга на Parasolid ядро за моделиране, което позволява директен достъп до Parasolid геометрия, описваща повърхнини и Solid модели. Това осигурява възможност за директна работа с модели от SolidWorks, TopSolid, VISI CAD/CAM, MicroStation, Ansys и много други.  Наред с това, FEMAP предлага набор от специализирани транслатори, необходими за достъп до 3D CAD модели с различна от Parasolid геометрия – IGES, STEP 203/214, STL, SAT и други.
 
Независим от конкретния изчислител (solver)

Femap е независим от конкретния изчислител и осигурява задълбочени инструменти за пре/пост процесиране и визуализация на резултати от симулации от основните изчислителни програми на пазара, включително NX Nastran, ANSYS, LS-DYNA, Abaqus и TMG. Вие можете да се възползвате от разширените възможности за анализ на тези солвъри използвайки развитите възможности на Femap за моделиране и визуализация, особено при динамични анализи, геометрични и нелинейни материални, анализи за пренос на топлина и анализи флуидни потоци,
 
Приложения и ползи

 Чрез използване на възможностите на Femap за цифрова симулация можете:

  • Да предвиждате и подобрявате функционалността и надеждността 
  • Да намалявате времето за физически тестове и брой на прототипи
  • Да оценявате различни проектни решения и използвани материали
  • Да оптимизиране използването на материали
  • Да анализирате независимо от това с каква CAD система проектирате
Femap е CAD-независим и с него имате достъп до геометрични данни от всички основни системи за автоматизирано проектиране, включително CATIA, Pro / Engineer, NX, Solid Edge, SolidWorks и Inventor и други. Femap предлага и богат на функции за създаване и модификация на геометрията, за да можете да направите необходимите промени модела в процеса на подготовка за създаване на модел от крайни елементи. 

 

Повече подробности за SIEMENS Femap и линк за зареждане на тестова версия за 45 дни са налични на този адрес ....

 Резултати от референтни проекти с използване на FEMAP с NX NASTRAN можете да заредите от тук ...


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 9033999, +359 431 63568
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.