• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Блог

Подобренията в NX насърчават съвместния дизайн в облака

Облачно базираната версия на NX е тук!

През 2024 Siemens Digital Indystries Software обяви официално облачно базираната версия на своя водещ продукт за цифрово проектиране, производство и управление на жизнения цикъл NX. Джефри Милър, продуктов маркетинг директор, Siemens Digital Industries Software характеризира NX като един от най-мощните CAD/CAM продукти на пазара. „Можем да покрием буквално всеки аспект на конструирането и CAM“, каза той. „Всичко от първоначалния стил и дизайн до 3D моделиране и производството с CNC машини. Вече можем да навлезем в генеративното инженерство... Красотата на това е, че всичко е интегрирано в едно единствено приложение.“

 

NX X е същият NX, от който потребителите са разчитали през годините, но сега се предлага в облака. Пакетът NX X е подобрен с вградено управление на данни, базирано на Teamcenter.

NX X на Siemens се премества в "облака", за да подобри мултидисциплинарните възможности за проектиране. Новото ниво на обслужване носи завладяващо сътрудничество, електро-механични работни потоци и нови възможности за проектиране с активиран AI. Джефри Милър, продуктов маркетинг директор в Siemens Digital Industries Software, каза, че NX X все още се внедрява и като десктоп приложение, инсталирането, внедряването и управлението на потребителите са базирани на облака. „NX X е същият NX, който нашите потребители познават и обичат от продуктова до функционална гледна точка, от гледна точка на възможностите“, каза Милър.

Същото, същото, но различно: 110 продукта и разширения на възможности

Като пълен пакет от проектиране до производство, NX е известен с широчината и дълбочината, които решението предлага в продуктовия дизайн, инженеринг и производство. Пакетът предоставя разширени инструменти за 3D моделиране, чертане и симулация. Софтуерът се използва в различни индустрии, от аерокосмическата и автомобилната до машините и потребителските продукти. „NX се откроява в мулти-дисциплинарния дизайн“, каза Милър.„ Вече имате нужда от мултидисциплинарен инструмент, който обхваща не само механичната страна, но и интеграцията с електричество, интеграцията с електрониката, интеграцията в симулацията и сега дори интеграцията със софтуера и софтуерно управлявания дизайн."

Сега NX X предлага гъвкаво и мащабируемо лицензиране, което позволява на малки, средни и големи предприятия да имат достъп до основния NX продукт, и при нужда, до допълнителни модули и разширени NX възможности. Налични са повече от 110 разширения за такива възможности. Такъв пример е управляваният от AI модул NX Performance Predictor, инструмент за симулация на дизайн с активиран AI за валидиране на избора на материали и механичните характеристики на отделните детайли в реално време.

Наличната AI оптимизация на топологията и новите възможности за проектиране на жироидни решетки и запълване, както и възможностите на Design Space Explorer, въведени през 2023 г., помагат на конструкторите да създават оптимални детайли, да провеждат проучвания за олекотяване и да се възползват максимално от адитивни производствени технологии с 3D печат.

Усъвършенстваната операция Holemaking на Siemens NX CAM осигурява прецизни контроли на траекторията на инструмента, осигурявайки оптимизирана обработка и превъзходно покритие на повърхността.

Много от водещите OEM производители в много различни индустрии използват NX. Но това не е само NX“, посочи Милър. Ефективността на продукта се засилва, когато се използва заедно с Teamcenter за управление на жизнения цикъл на продукта (PLM) и Simcenter X за симулация и оптимизация. Всички тези връзки поддържат напълно интегрирано решение, което движи успеха на клиентите, обясни Милър. „Никой друг не може наистина да направи това по начина, по който ние можем да го направим“, каза той.


Възможностите за запълване на жироидни решетки позволяват на конструкторите да разработват леки, оптимизирани форми, които се възползват от адитивното производство.

Актуализации на производителността на работния процес на NX CAD и NX CAM:

  • Операцията по пробиване на отвори е подобрена, за да осигури по-фин контрол върху движенията на инструмента, което гарантира безопасна обработка и подобрено качество на повърхността
  • Cloud Connect Tool Manager е надстроен, за да рационализира CNC програмирането.
  • За по-бързо програмиране директният достъп до каталозите на доставчици на инструменти вече позволява асоцииране на настройките за обработка с режещи инструменти.
  • Работните потоци за подготовка на задания за изграждане на адитивно производство за метални и полимерни части са рационализирани с нови подобрения.
  • Нови методи за избор на фасети опростяват създаването на опорни структури за части, моделирани с геометрия на фасети.
  • Новите възможности за подразграждане, създаване на синтербокс, изчисляване на разпределението на площта на среза и оптимизиране на 3D опаковане опростяват и ускоряват работния процес за подготовка на задания за изграждане на полимери.
  • Създадените пост-процесори на Siemens опростяват генерирането и извеждането на файлове за задания за печат от NX към SLM Solutions и метални 3D принтери Trumpf.
  • Нови правила за многоосно адитивно изграждане позволяват създаване и повторно използване на потребителски параметри на процеса, често считани за „тайния сос“ за постигане на последователни висококачествени компилации.

Siemens NX CAM в България

Предлаган от 1997 година до днес от СпейсКАД ООД със значителни ценови отстъпки за българския пазар, в началото като Unigraphics, а в последствие като продукт от портфолиото на Siemens, NX е избран от голям брой потребители в България.

Вижте повече за NX CAD,  NX CAMTeamcenter и Simcenter 3D  ... 


Последни новини

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 9033999, +359 431 63568
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.