• +359 2 90 33 999
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Новини

ASCO+Solid Edge за проектиране и производство c метални листове

ALMA ASCO Software е водещ разработчик на CAD/CAM софтуер за производства с метални листове и активен партньор в партньорската програма на Siemens с фокус върху решения, интегрирани със Siemens Solid Edge. 

Софтуерните решения на ALMA ASCO контролират много технологични процеси за производство с метални листове и машинно заваряване, от стандартни машини до по-сложни инсталации. Те осигуряват незабавни измерими печалби и са предназначени да предоставят отлично потребителско изживяване. Интегрирането със съществуващите CAD, PDM, CAM и ERP процеси на производителя е ключова възможност, а софтуерът ALMA ASCO е интегриран в Solid Edgeза версии от Solid Edge 2020 нататък.

Софтуерът ALMA ASCO се състои от серия от модули със следните области на фокус:

  • Готовият за производство дизайн поддържа CAD потребителите с насоки за дигитален дизайн, налагащи ключови параметри, които гарантират качество и технологичност. Софтуерът ALMA ASCO инспектира детайлите от с метални листове бързо и ефективно по време на процеса на проектиране в Solid Edge и гарантира, че те отговарят на специфичните за компанията производствени възможности. Потребителят обучава системата със стандартни функции на компанията като отвори, жалузи и резби. Тези характеристики се разпознават автоматично по време на процеса на проектиране през производството.

  • Производствено-ориентираната обработка осигурява задаването на специфични за компанията параметри на огъване по време на процесите на проектиране и подготовка за производството. Характеристиките на огъване на модела се показват в чертежа на Solid Edge с ключова информация за всяко отделно огъване. Потребителят избира инструмента, който да се използва за създаване на огъване от специфична за компанията база данни. Това показва само инструментите, които са допустими за определения материал и дебелина.

  • Разпознаването на характеристиките на дизайна и производството поддържа автоматично разпознаване на характеристиките, използвани за операции с метални листове, включително формоване, нарязване на резба и изрязване на перли. Софтуерът автоматично интерпретира характеристики като жалузи, вдлъбнатини и резби и специални видове обработка (рязане, гравиране, пасвания и т.н.) и генерира правилните спецификации за създаване на NC траектория на инструмента.

  • Автоматично определяне на машинните времеви цикли на ниво постпроцесор за операции, включително огъване, рязане, фрезоване и щанцоване.

ALMA ASCO Bend Wizard е интегриран в Solid Edge и задава правилните параметри на огъване и инструменти за производство на компоненти от с метални листове .

ALMA ASCO Bend Wizard вмъква таблицата за огъване в чертежа на Solid Edge за ясна комуникация с производствените оператори.

ALMA ASCO CAM Verifier работи в Solid Edge и проверява възможността за производство на компоненти от с метални листове .

Пример за производител, който използва Solid Edge за механичен дизайн заедно със софтуера ALMA ASCO за производство на ламарина, е BRÜCKNER Trockentechnik GmbH & Co. KGсъс седалище в Германия. BRÜCKNER проектира и произвежда машини за покритие и довършване на текстил. Както можете да видите на изображението по-долу, текстилните машини, произведени от BRÜCKNER, включват много мащабни компоненти и възли от ламарина. BRÜCKNER използва няколко компонента от интеграцията на софтуера ASCO в Solid Edge, включително CAM изход и проверка и съветник за огъванеТе също така са интегрирали извеждането и управлението на машинно готови DXF файлове с помощта на Siemens Teamcenter. 

BRUCKNER Maschinenbau проектира своите текстилни машини в Solid Edge и използва софтуера ALMA ASCO за подпомагане на производството на сложни компоненти от ламарина.

Solid Edge си партнира с много компании за създаване на специализирани приложения за разширяване на възможностите за нашите клиенти. Тук можете да разгледате допълнителни партньори на уеб страницата за партньорски решения на Solid Edge . 


Нови блог публикации

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал", 
Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD

История

СпейсКАД доставя първокласни CAD/CAM/CAE решения и инженерни услуги за разработка и производство на продукти с висока добавена стойност от създаването си през 1996 г.

С решения от SIEMENS DIGITAL INDUSTRIES Software, ние предлагаме технологиите на Industry 4.0, позволяващи на нашите потребители да иновират по-бързо, да произвеждат по-ефективно, да печелят повече!

Партньори

siemens.png
3d_systems.png
Shining 3D
Kuka
quinx.png
FAUSER AG
ZOLLER
E-Plus-3D
Industry Info
ESI ProCAST
MOLDEX 3D
zuken.png

Контакти

6100 Казанлък, БЪЛГАРИЯ
ул. "Стара река" 2, етаж 3, офис 310
в Дом на културата "Арсенал"

Тел.: +359 2 90 33 999, +359 431 6 35 68
e-mail: [email protected]

SpaceCAD
Copyright © 2023 SpaceCAD. A DAVID Holding Company. All rights reserved.